Najčešća pitanja

Najčešća pitanja o web dizajnu i izradi internet stranica

Ukoliko želite postaviti pitanje o izradi web stranica, web dizajnu ili nekoj drugoj web aplikaciji, molimo pošaljite nam upit!

bullet_plavi1CMS WEB DIZAJN PAKET:

 • Kako samostalno možemo ažurirati web stranice - da li se ažuriranje web stranica odvija preko nekog programa, na internetu ili na neki drugi način?

Ažuriranje stranica se vrši u internet aplikaciji, dovoljno je da ste priključeni na internet, te uz pomoć naših pokaznih videa koji su vam na našim stranicama 24h na raspolaganju ažurirati stranice možete bilo kad i bilo gdje. Vi kao naš klijent dobivate posebnu lozinku s kojom se logirate na naše stranice i na taj način uvijek imate pristup našim pokaznim videima.

 • Ukoliko se odlučimo za redizajn web stranica nakon nekog vremena da li se u tom slučaju web stranice moraju raditi ispočetka?

Budući da studio Intro korisiti CMS sustav Joomlu za izradu web stranica, dizajn i sadržaj stranice su odijeljeni tako da prilikom promjene dizajna nije potrebno iznova unositi i čitav sadržaj. Inače mi radimo redizajn stranica kojeg naplaćujemo od 1000,00 kn, ovisno o složenosti dizajna i tehnologiji s kojom se radi, što je zasigurno bar upola jeftinije od cijene izrade potpuno nove web stranice.

 • Na koji način funkcioniraju pokazna videa i koje su sve cjeline u njima obrađene?

Primjer skraćene verzije videa možete pogledati ovdje . Trenutno se na našim stranicama nalazi slijedećih 6 videa;
VIDEO 1: Kreiranje sadržaja
VIDEO 2: Kreiranje tabele
VIDEO 3: Kreiranje podlinkova
VIDEO 4: Umetanje linka unutar teksta/slike
VIDEO 5: Uređenje parametara
VIDEO 6: Kreiranje flash galerije slika
Pokazna videa konstantno nadopunjujemo i nadograđujemo u skladu sa željema i potrebama naših klijenata.

 • Koliko dugo imamo Vašu tehničku podršku?

Našu tehničku podršku imate koliko god dugo hostate vaše stranice kod nas. Znači ukoliko Vam stranice dožive napad hakera ili jednostavno, iz nekog razloga, ne funkcioniraju kako treba, mi ćemo se pobrinuti da se svi takvi problemi što prije otklone.

 • Ukoliko ne želim samostalno mijenjati i ažurirati svoje stranice da li taj dio mogu prepustiti vama i po kojoj cijeni?

Ukoliko se radi o stranicama koje je potrebno svakodnevno ili više puta mjesečno ažurirati - tada se sklapa suradnja i dogovara se mjesečni iznos održavanja. Inače sat rada našeg web dizajnera iznosi od 90,00kn/h (s tim da možete računati da posao ažuriranja stranica kojeg vi obavite u 2-3 sata, naš dizajner će obaviti u svega sat vremena ili kraće).

 • Koje sve troškove moramo plaćati nakon što se stranica izradi?

Samo godišnji hosting (osnovni paket: 350,00 kn) i to tek za narednu godinu i, ukoliko niste firma, obrt, udruga... godišnju naknadu za korištenje domene.

 

bullet_plavi1WEB HOSTING:

 • Koji je proces registriranja domene?

Ukoliko posjedujete firmu, obrt, stranku, udrugu... po zakonu RH imate pravo na besplatnu domenu tipa .hr i zakup ove domene izvršiti ćemo za vas bez dodatne naknade.
Registraciju svih ostalih domena (.com, .net , .info, .biz, .org...) plaćate i to za prvu godinu u iznosu od 200,00 kn, a svaka slijedeća godina se plaća od 90,00 do 150,00 kn, ovisno o vrsti domene.

 • Da li mogu prebaciti već postojeće web stranice i domenu na vaš server?

Ukoliko imate već kreirane stranice i svoju domenu, hosting možete prebaciti na naše servere, a mi ćemo cijeli proces prebacivanja podataka i domene učiniti za vas bez dodatne naknade.

 • Koliko je vremena potrebno da se aktivira domena na vašem serveru?

Ukoliko posjedujete ili zakupite neku od domena tipa .com, .net , .info, .biz... aktivacija se realizira obično unutar 24h. Ako posjedujete domene tipa .hr aktivacija se realizira obično unutar 7 dana, a razlog tome je papirologija koja se mora priložiti.

 

bullet_plavi1WEB APLIKACIJA - PORTAL ZA NEKRETNINE I TURISTIČKE AGENCIJE

 • Zbog čega bi mi trebala web aplikacija za nekretnine/turističke agencije?
Jer olakšava pretragu vašim klijentima – već u par minuta mogu pronaći nekretninu/smještaj koja ih zanima, a usto olakšava i vama evidenciju nekretnina/smještaja.
 • Što je sve uključeno u cijenu izrade portala - aplikacije za nekretnine/turističke agencije?
Izrada web stranica ili redizajn postojećih web stranica u CMS tehnologiji u kojoj naknadno sami možete ažurirati stranice, godišnji hosting, 20 mail adresa tipa @vašadomena.hr, prijavu na sve važnije svjetske i HR tražilice te registraciju besplatne domene .hr.
 • Da li portal pokriva razne tipove nekretnina/smještaja i da li je količina podataka koju podržava ograničena?
U portal možete unositi kategorije koje god vi zamislite i ograničenja u količinskom smislu ne postoje. Aplikacija je također pogodna i za višejezične webove.
 • Da li mi samostalno unosimo nove nekretnine u bazu portala i koliko je sam taj postupak kompliciran?

Ukoliko posjedujete osnovna informatička znanja tj. znate se služiti MS Wordom i Internetom tada ne bi trebali imati nikakvih problema s korištenjem ove aplikacije. Naravno, mi vršimo besplatnu edukaciju korištenja ove aplikacije.

 • Kada unosim nove nekretnine da li moram samostalno obrađivati slike ili to aplikacija vrši sama?

Aplikacija sama optimizira slike na veličinu koja joj je potrebna.

WEB APLIKACIJA - PORTAL ZA NEKRETNINE I TURISTIČKE AGENCIJE

web-savjetovanje

Pošaljite nam adresu svoje web stranice i dobiti ćete detaljnu evaluaciju vašega weba i odgovor na pitanje "Što bi mi učinili da smo na vašemu mjestu?", te koje su vam sve mogućnosti na raspolaganju kako bi unaprijedili svoju web prezentaciju i poslovanje.

Prijavite se bez obveze!

zasto-ne-sponzor