×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Kako napraviti e-mail adresu… Postupak otvaranja e-maila

Naučite kako otvoriti besplatnu e-mail adresu na Googlu ili nekom od naših web portala.

1.Odaberi željenog poslužitelja.

Danas mnogi poslužitelji (provideri) nude uslugu koristenja besplatne e-mail adrese. Od stranih poznatiji su Google mail (Gmail), MSN (Hotmail) te Yahoo, dok od domaćih preporučujem Iskonov e-mail (net.hr), a svaki od navedenih nudi preko 1GB mjesta  za pohranu pošte.

Isto tako svaki od poslužitelja vam omogućava da napravite više e-mail adresa u slučaju da vam jedna nije dosta. Za primjer izrade e-mail adrese poslužit ću se Gmailom iako je princip izrade gotovo identinčan za sve.

2. Postupak izrade E-mail adrese

Upišite u tražilicu Gmail te kliknite na prvi rezultat koji vam ispiše ili jednostavno pritisnite na ovaj link.

Na desnoj strani će biti dva pravokutnika od kojih ćemo gornji koristiti za pristup e-mail adresi a donji za otvaranje novog e-mail računa. Pošto nam je ovo prvi put da pravimo e-mail adresu kliknite na Otvori račun u donjem pravokutniku.

gmail1

U sljedećem koraku će vas pitati da ispunite prazna polja sa podacima, pa tako i napravite.

gmail2


Želio bi da obratite pažnju na dva polja:

1) Željeno ime za prijavu (login):
Ovdje upišite željeno ime vaše e-mail adrese. To moze biti nesto tipično kao "ime.prezime", "prezime.ime" ili nešto izmišljeno.
Upisano ime će dobiti dodatak @gmail.com tako da o tome ne trebate voditi računa.
Nemojte zaboraviti provjeriti dostupnost, te ukoliko je vaše ime već zauzeto promjenite ga i nastavite sa ispunjavanjem.

2) Polje Ostanite prijavljeni obavezno isključite ukoliko ne ispunjavate ovaj formular kod kuće, u protivnom će svatko moći pristupiti vašem Gmail računu.

Kada ispunite sva polja pritisnite gumb na dnu Prihvačam. Izradi moj račun.

3. Korištenje Gmail računa.

Vašu upravo napravljenu Gmail adresu možete korisiti na bilo kojem računalu koje ima pristup internetu. U pregledniku (browseru) pristupate tako da upišete u tražilicu Gmail te uđete u prvi rezultat ili jednostavno kliknuti Gmail gumb ponuđen na početnoj stranici Google-a.

Gmail upute

Ovaj put ćemo koristiti gornji pravokutnik za pristup i ispuniti prazna polja.

gmail3

Ovdje isto trebate pripaziti na opciju Ostanite prijavljeni. Ukoliko pristupate e-mail računu sa posla, fakulteta ili nekog javnog mjesta budite sigurni da ste je isključili jer će u protivnom svatko moći pristupiti vašem e-mail računu. I za kraj kliknite na gumb Prijava kako bi pristupili vašoj upravo kreiranoj Gmail adresi.

Read 524015 times Last modified on Četvrtak, 30 Rujan 2010 13:12

web-savjetovanje

Pošaljite nam adresu svoje web stranice i dobiti ćete detaljnu evaluaciju vašega weba i odgovor na pitanje "Što bi mi učinili da smo na vašemu mjestu?", te koje su vam sve mogućnosti na raspolaganju kako bi unaprijedili svoju web prezentaciju i poslovanje.

Prijavite se bez obveze!

zasto-ne-sponzor