Newsletter

Rječnik pojmova internet industrije

Banner - predstavlja oglas postavljen na naslovnoj stranici neke web stranice ili portala te je u pravilu linkom povezan s vlastitom web stranicom oglašivača.

DNS (Domain Name System) - internet sustav tj. služba koja prevodi imena domena u IP adrese. Internet zapravo funkcionira na osnovu IP adresa. Svaki put kada koristite naziv domene, DNS služba mora prevesti ime domene u odgovarajuću IP adresu. IP adresa izgleda otprilike ovako: http://212.403.233.5

Ekstenzija domene (eng. Domain Name Extension) - dio naziva domene koje dolazi nakon točke predstavlja ekstenziju domene. Na stranici www.book-croatia.info, „.info“ je ekstenzija domene. Postoje različite ekstenzije naziva domena, kao što su: .com, .hr, .net, .org, .eu. Ukoliko ste pravna osoba registrirana u Hrvatskoj, imate pravo na jednu besplatnu domenu ekstenzije .hr. Više...
Preuzimanje (eng. Downloading) - način na koji korisnici pristupaju i spremaju tj. skidaju softver i druge datoteke na svoje računalo s udaljenog računala, putem internet veze.

Flash – tehnologija grafičke animacije u vlasništvu tvrtke Macromedia Inc. Većina preglednika podržava Flash tehnologiju i jedna flash animacija izgleda isto na svim preglednicima.

FTP (File Transfer Protocol) - jedna od uobičajenih metoda koja se koristi za prijenos datoteka (stranica) na server kako bi bile dostupne na internetu.

GIF - je kratica za Graphics Interchange Format, to je bit-mapirani format grafičke datoteke koje koristi na World Wide Webu. GIF podržava razne boje i rezolucijama. Ali je ograničen na 256 boja.

Grupa za raspravu (eng. Discussion Group) - web stranica koja podržava interaktivne rasprave koje su napisali korisnici na način da isti popunjavaju web obrazac koji se sprema na server i na taj način postaje dostupan ostalim posjetiteljima.

Hosting - usluga koju pruža hosting tvrtka. To je mjesto na internetu (obično se to odnosi na računalo ili mrežu poslužitelja) gdje je pohranjena web stranica i dostupna svima za pregledavanje. Ukoliko Vam je potrebna usluga smještaja vaše stranice na internet (server) tj. usluga hostinga kliknite ovdje...

HTML - kratica za Hyper Text Markup Language, jezik koji se koristi za stvaranje web-stranica na World Wide Webu.

Interaktivne web stranice – kada je neka web stranica interaktivna, znači da ista na neki način komunicira s korisnikom (npr. popunjavanje obrasca ili ankete itd.).

Internet trgovina ili e-trgovina (eng. E-Commerce) – označava trgovačko poslovanje na internetu. To se uglavnom odnosi na kupovinu i prodaju stvari on-line.

Naslovna stranica (eng. Home Page ili Main Page) - je prva stranica web stranice(također poznata kao početna stranica ili naslovnica). Tehnički označava vašu index stranicu ili zadanu stranicu vašeg direktorija.

Naziv domene (eng. Domain Name) - jedinstveno ime koje identificira neku web stranicu. Na primjer, naziv domene je: www.marketing-net.info. Svaka web stranica ima svoj jedinstveni naziv.

Preglednik (eng. Browser) - softver aplikacija koja se koristi za pronalaženje i pregledavanje web stranica. Neki od najpopularnijih preglednika su Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox i Google Chrome. Međutim, postoje i mnogi drugi preglednici kao što su AOL Browser, Opera, NeoPlanet i mnogi drugi.

Web sadržaj (eng. Content) – predstavlja sve ono što čini neku stranicu (tekstovi, riječi, slike ili zvukovi). Međutim, kada govorimo o web sadržaju, najčešće se to odnosi na tekstualni sadržaj tj. informacije koje web stranica pruža.

Web dizajn - dodatne usluge

Uz ponuđene web dizajn pakete Vaše web stranice možete obogatiti s niz dodatnih funkcija koje smatrate da bi mogle privući veći broj posjetitelja na Vaše stranice te koje bi Vašim klijentima mogle biti korisnima;

bullet_plavi1Dodatne stranice
Ukoliko pored 7 stranica koje su uključene u cijenu web dizajn paketa imate potrebu za dodatnim stranicama, izrada dodatnih podstranica (linkova) plaća se 150,00 kn po stranici.

bullet_plavi1CMS nadogradnja
Naknadni prelazak s osnovnog paketa na CMS paket iznosi 900,00 kn (jednokratno).

bullet_plavi1Web domene
Svaka osoba registrirana u RH ima pravo na jednu bespaltnu domenu .hr. Također, prema Vašim potrebama vršimo registraciju i zakup ostalih komercijalnih web domena tipa .com, .net, .info i sl. za već od 90,00 kn godišnje.

bullet_plavi1Strani jezici
Aktivacija i unos sadržaja na stranom jeziku nadoplaćuje se u iznosu od 30% od ukupne cijene izrade web stranice.
Prijevod tekstova na strane jezike iznosi 150,00 kn po kartici teksta.

bullet_plavi1Administracija web stranice
Administracija web stranice (unos novih tekstova, slika, linkova i ost.)  od strane naših dizajnera iznosi 90,00 kn/sat.

bullet_plavi1Ostalo

 • Izrada flash banner-a
 • Izrada newslettera
 • Kreiranje i instalacija foruma
 • SEO - Optimizacija stranice za pretraživače po ključnim riječima
 • Dodatne web komponente: Brojač posjeta, Tražilica, Vremenska prognoza, Devizni tečaj i sl.
 • Uvid u statistiku posjeta...

Newsletter komponenta

Newsletter komponenta omogućuje jednostavno slanje newslettera/ponuda direktno iz web aplikacije klijentima koji su upisani u bazu podataka.

Glavne karakteristike su jednostavno/samostalno kreiranje ponuda direktno u web aplikaciji bez potrebe za dodatnih programa, te mogućnost automatiziranog kreiranja grafički “naprednih” mailova (boja pozadine, Vaš logo, slike…).

CIJENA: već od 500,00 kn* (jednokratno).

*Cijena uključuje izradu predloška za ponude te PDF brošuru sa uputama za korištenje.

Razlozi ZA suradnju s nama

bullet_plavi1Web stranice radimo u CMS sustavu u kojem Vi samostalno možete administrirati Vaše web stranice, te vršimo besplatnu edukaciju klijenata o korištenju aplikacije za administraciju web stranica.
bullet_plavi1Web stranice radimo na način da je sadržaj odijeljen od dizajna tako kada poželite redizajnirati Vaše web stranice to možete učiniti po cijeni poprilično jeftinijoj od cijene izrade potpuno novih web stranica.
bullet_plavi1Princip po kojem radimo za Vas je 100% bez rizika; suradnju sklapamo tek nakon što vidite i prihvatite naš prijedlog dizajna internet stranice.
bullet_plavi1Stranice ćemo koncipirati na način da postižu dobre rezultate na Googlu, te ih prijaviti na sve najvažnije hrvatske i strane pretraživače.
bullet_plavi1Za naše klijente pripremamo MJESEČNI NEWSLETTER na temu „Kako pisati kvalitetan sadržaj na svojim web stranicama i time privući veći broj posjetitelja“
bullet_plavi1Za Vas ćemo aktivirati korisnički račun GOOGLE ANALYTICS s kojim dobivate svakodnevni uvid u statistiku posjećenosti, ključne riječi i fraze po kojima korisnici pronalaze Vaše web stranice.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM ZA SVE VAŠE WEB IDEJE - VAŠA LOKACIJA NIJE BITNA!

Dobrodošli na internet stranice studia za promidžbu Intro!

Studio Intro specijaliziran je za sve vrste usluga vezanih za web dizajn i internetsko poslovanje. Brojni zadovoljni klijenti potvrda su naše kvalitete.

Pri izradi svih web projekata, naglasak stavljamo na nama tri najvažnija čimbenika:
 • funkcionalnost web stranice / portala / web aplikacije,
 • prilagođenost web stranica pretraživačima (Google),
 • kvalitetu kompletne usluge - zadovoljstvo klijenata

Naše usluge obuhvaćaju:

 • WEB DIZAJN & IZRADA WEB STRANICA U JOOMLA CMS APLIKACIJI
  Izrada internet stranica u Joomla CMS aplikaciji koja omogućuje samostalno ažuriranje stranica.
 • WEB SHOP & INTERNET TRGOVINA
  Kreiranje web shop rješenja po principu - ključ u ruke, ili implementacija internet trgovine na već postojeće web stranice.
 • APLIKACIJA ZA AGENCIJE NEKRETNINAMA
  Web aplikacija za nekretnine koja omogućuje samostalno unošenje i administraciju nekretnina, te korištenje tražilice koja omogućuje korisnicima filtriranje nekretnina po zadanim parametrima.
 • REZERVACIJSKI SUSTAVI & ONLINE BOOKING APLIKACIJA
  Online rezervacijski & booking sistem pogodan za turističke agencije, hotele, privatne iznajmljivače koji omogućuje provjeru raspoloživosti smještajnih kapaciteta u realnom vremenu, te booking i autorizaciju kreditnih kartica također u realnom vremenu.
 • SOCIAL NETWORKING & KREIRANJE DRUŠTVENIH MREŽA
  Željeli biste kreirati online klub svojih korisnika & klijenata po uzoru na poznate web servise kao što su FACEBOOK ILI MYSPACE... nudimo kompletna rješenja za sve Vaše kreativne ideje implementacije social networking-a.
Te još brojne druge usluge kao što su:
 • izrada web stranica i portala specijaliziranih za pojedine djelatnosti (nekretnine, turizam, odvjetnici i odvjetnička društva, prodaja automobila i sl.),
 • SEO optimizacija stranica za pretraživače,
 • usluga hostinga - smještaj web stranica na internet,
 • izrada i postavljanje web banner-a
 • usluga administracije, održavanja i redizajna web stranica,
 • registracija i zakup domena (.hr, .com, .net, .info i dr.)
 • oglašavanje i internet promidžba...

Pozivamo Vas da pregledate naše web stranice, naše usluge i liste referentnih radova, te nam se obratite ukoliko smatrate da zaslužujemo Vaše povjerenje!


web-savjetovanje

Pošaljite nam adresu svoje web stranice i dobiti ćete detaljnu evaluaciju vašega weba i odgovor na pitanje "Što bi mi učinili da smo na vašemu mjestu?", te koje su vam sve mogućnosti na raspolaganju kako bi unaprijedili svoju web prezentaciju i poslovanje.

Prijavite se bez obveze!

zasto-ne-sponzor