O nama

Postupak izrade web stranica

Kako bi našim klijentima i svim posjetiteljima naše web stranice približili postupak izrade web stranica, isti smo opisali u par jednostavnih koraka:

1. Registracija domene

Domena označava ime vaše web stranice, npr. www.vaša-domena.hr.
 • ukoliko ste pravna osoba (obrt, poduzeće, udruga, zadruga i sl.) imate pravo na besplatnu domenu ekstenzije „.hr“. 
  Jednom registrirana, domena je u trajnom vlasništvu pravne osobe koja ju je registrirala. Raspoloživost vaše željene domene i postupak registracije možete doznati ovdje...
 • svi ostali (uključujući i pravne osobe) mogu zakupiti bilo koju slobodnu domenu ekstenzije .com, .net, .org, .info i td. 
  Raspoloživost željene domene možete provjeriti ovdje...
*Usluga registracije domene uključena je u naš paket izrade web stranica.

2. Web dizajn - Izrada web stranice

Web stranice je moguće izraditi u različitim tehnologijama kao što su PHP i HTML i sl., međutim, studio Intro u svom radu korisiti isključivo CMS sustav Joomla.
 • CMS (Content Management System) predstavlja sustav za upravljanje sadržajem koji daje  korisnicima mogućnost jednostavnog unosa, uređivanja i objavljivanja sadržaja na web stranicama. Administracijsko sučelje je pritom dostupno samo vlasnicima web stranice koji uz pomoć korisničkog imena i lozinke mogu u svakom trenutku ući u administraciju web stranice i promijeniti bilo koji dio sadržaja (izmjeniti postojeći  ili dodati novi tekst, sliku i sl.), naravno uz pretpostavku da ste priključeni na internet.
  CMS sustav je naročito prikladan za web stranice čiji se sadržaji često nadopunjuju, međutim, danas rijetko koje web stranice nije potrebno redovno ažurirati, a pogotovo i iz razloga što Google i drugi pretraživači „vole“ stranice koje se redovito ažuriraju i takve bolje pozicioniraju među rezultatima pretraživanja.
  Joomla predstavlja najrašireniji CMS sustav u svijetu, u Hrvatskoj ga koristi veliki broj firmi koje pružaju usluge web dizajna iz razloga što je besplatan, pouzdan i daje mogućnost stalne nadogradnje i unapređenja.
cms-sustav-joomla-izrada-web-stranica

Također, kako bi kasnije Vi samostalno mogli koristiti Joomlu nije potrebno da imate posebno znanje iz web dizajna. Dovoljno je da se znate korisiti primjerice Microsoft Word-om, budući da je sučelje za uređivanje web stranice indentično onome od Word-a.

Kako bi Vam izašli u susret, studio Intro je kreirao posebna pokazna videa za samostalno održavanje web stranice te je edukacija korištenja Joomle uključena u cijenu izrade web stranica. Sa stranicama dobivate šifre za pristup administracijskom sučelju ili administraciju možete prepustiti nama po vrlo povoljnim cijenama.
Jednom kada poželite redizajnirati Vaše web stranice, to možete učiniti kod nas po cijeni koja je više nego upola jeftinija od cijene izrade kompletnih novih web stranica.

3. Hosting - Zakup servera i smještaj stranica na server

Hosting označava smještaj vaše web stranica na web server, tako da su iste dostupne svima koji pregledavaju Internet.
Nakon što je napravljen prijedlog dizajna web stranice i Vi ga prihvatite, stranice se do kraja pune sadržajem (Vašim tekstovima, slikama...) te ih zgotovljene prebacujemo na registriranu domenu i smještamo na server .
 • Godišnji hosting paket za jedne standardne web stranice kod nas dođe 350,00 kn godišnje.
 • U cijenu izrade web stranice uključen je godišnji hosting za prvu godinu.
Sada su Vaše stranice aktivne i dostupne svima koji pretražuju internet.
Također, za Vas ćemo otvoriti i mail adrese s imenom Vaše domene npr. info@vašadomena.hr.

4. Prijava web stranica na pretraživače

Kako bi se stranice što bolje pozicionirale na Google-u i drugim pretraživačima, preporučuje se iste prijaviti na sve relevantne web-tražilice i web-imenike (Google, Yahoo, MSN, Iskon, www.hr,  t-portal, skretnica.com itd).
Prijava na pretraživače je uključena u cijenu našeg web dizajn paketa.

web-savjetovanje

Pošaljite nam adresu svoje web stranice i dobiti ćete detaljnu evaluaciju vašega weba i odgovor na pitanje "Što bi mi učinili da smo na vašemu mjestu?", te koje su vam sve mogućnosti na raspolaganju kako bi unaprijedili svoju web prezentaciju i poslovanje.

Prijavite se bez obveze!

zasto-ne-sponzor