×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Gdje i kako zakupiti uslugu web hostinga i internet domenu

{youtube}xFCXQgTH1cU|640|350|{/youtube}

 

Web hosting i aktivacija domene

U našem drugom videu, imati ćete priliku naučiti kako i gdje možete kupiti komercijalne domene (com, info, net...) te aktivirati uslugu web hostinga.
Prvo ćemo proći kako sve ovo realizirati u nekoj stranoj tvrtci (web stranici) dok ćemo informacije kako aktivirati .hr domenu i gdje kupiti hosting u hrvatskoj proći u našem idućem videu.

Zašto STRANA FIRMA...da vam kažem istinu, uvijek kad imam potrebu kupiti neku komercijalnu domenu (com, net, info...) to radim kod stranaca jer uz uvijet da imate kreditnu karticu na raspolaganju, vaša domena je spremna za korištenje u roku od 15 min, i možete već dignuti svoj sajt na njoj.
Što se tiče hostinga situacija je slična, dok u hrvatskoj obično cijela procedura kupnje domene i hostinga traje minimalno jedan dan...kažem najčešće...čast izuzetcima.gdje zakupiti uslugu web hostinga i web domene.

1. Prilikom odabira web hostinga pripazite da sadržava sljedeće (da vam olakša život:):

  • cPanel Hosting (Fantastico instaler)...ovo je bitno jer sa cPanelom/Fantasticom možete aktivirati svoje web stranice / blog u par minuta, u par klikova mišem
  • uključenu web domenu u cijenu...kako bi si olakšali posao da vam hosting već bude konfiguriran za vašu domenu

2. Gdje kupiti web hosting

U ovom primjeru upoznati ćemo se sa ponudom koju nudi tvrtka/stranica www.cpanelhosting.com iako na tržištu je nebrojeno tvrtki koje nude iste/slične usluge Cpanel hostinga....samo upišite "cpanel hosting" u google i dobiti ćete niz ostalih tvrtki.

Cpanel hosting - Usluga hostinga

Sam proces ispunjavanja formulara narudžbe web hostinga je manje više standardan kod svih tvrtki, te ga nećemo prelaziti, već detalje možete pogledati gore u našem videu.
Koraci koje možete očekivati pri narudžbi su:

  • Odabir hosting paketa koji vam najviše odgovara, te odabir vaše web domene koja će se vezati uz hosting paket
  • Ispunjavanje formulara ( vaši kontakt podaci....ili vaše tvrtke)
  • Plaćanje web hosting paketa - autorizacija kartice
  • Proces kreiranja vašeg korisničkog računa....računajte da bi u roku od sat vremena (a najvjerojatnije i brže) na vašu e-mail adresu trebali stići "login" podaci sa šiframa s kojima se spajate na svoj novi hosting server.

Više informacija "Kako se spojiti na svoj Cpanel server" možete dobiti u jednom od naših idućih video blogova.


Sljedeće upute: Kako napraviti web stranicu - zakup .HR domene i hostinga

Read 18386 times Last modified on Četvrtak, 30 Rujan 2010 13:56

web-savjetovanje

Pošaljite nam adresu svoje web stranice i dobiti ćete detaljnu evaluaciju vašega weba i odgovor na pitanje "Što bi mi učinili da smo na vašemu mjestu?", te koje su vam sve mogućnosti na raspolaganju kako bi unaprijedili svoju web prezentaciju i poslovanje.

Prijavite se bez obveze!

zasto-ne-sponzor